Tervetuloa mukaan Suomen rotkojen kiehtovaan maailmaan!

Suomen rotkot esittelee kotimaamme komeimmat rotkomuodostumat Ahvenanmaan eteläisiltä saarilta aina Utsjoen pohjoisiin erämaihin. Kirjan tietojen avulla löydät oman kotiseutusi ja lomakohteesi kiehtovimmat rotkot, kurut, uurot, lukot ja rotit sekä pääset tutustumaan näiden luonnonihmeiden syntytapoihin sekä historiaan, legendoihin ja kansantarinoihin, joita hämyisten rotkojen ympärille on muodostunut.

Teos sisältää tiedot yli 500 kotimaisesta rotkosta, kurusta ja kanjonista. Kohteista 150 esitellään runsaalla värikuvituksella, elävin kohdekuvauksin, selkein ajo-ohjein, kartoin ja geologisin faktoin. Suomen rotkot sisältää satoja värikuvia ja lähes 200 karttaa. Kirja on kiehtova yhdistelmä matka-, tieto-, ja kuvakirjaa. Tuomo Kesäläisen mielikuvitusta ruokkivat kohdekuvaukset ja näyttävät luontokuvat takaavat säväyttävän luontoelämyksen myös nojatuolimatkailijalle. Teoksen asiantuntijana toimii arvostettu geologi ja palkittu kansanperinteentallentaja Aimo Kejonen. Tilaa kirja: Salakirjat.net

Suomen rotkot

Suomen rotkot
Klikkaa kuvaa ja tilaa omasi!

Suomen luolat

Suomen luolat
Suomen luolat - klikkaa kirjan kansikuvaa ja tilaa omasi

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Suomen rotkot: Näsinkivi, Porvoo

Näsinkiven rotko, Porvoo

"Ennen vanhaan uskottiin, että Näsin kivi on jättiläisen Näsinmäelle heittämä. Suomenkylän kalliolla asui rauhaa rakastava ja hieman aamu-uninen jättiläinen. Porvoon kirkkoa alettin rakentaa ja aamusta iltaan naputeltiin ja koputeltiin kiviä, niin että jättiläinen häiriintyi. Se voivotteli melskettä ja työnsi sammalta korviinsa.

Kun kilkuttelu ja kolkuttelu olivat viimein tauonneet, alkoivat eräänä pyhäaamuna kirkon uudet vaskiset kellot mäikäämään niin, että jättiläisen korvat soivat. Se hermostui, nappasi vierestään kiven ja paiskasi sen kohti Porvoota tarkoituksenaan hiljentää häiriötekijä. Aivan tarpeeksi pitkälle jättiläinen ei jaksanut heittää, ja kivi mätkähti Näsin puolelle jokea. Pettyneenä muutti jättiläinen kauemmas Porvoosta Sipoon laajoihin metsiin, mutta sen heittämä kivi jököttää edelleen Näsinmäellä."
 
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti